Over

Pyreneese Herdershonden-kennel “Du Belle Bijou” staat ingeschreven en geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland onder nummer 265381 en hanteert als uitgangspunt gezonde honden te fokken met een uitmuntend karakter en temperament, zoals dat voorgeschreven staat binnen de rasstandaard.

IMG_2091

Mon Gentil Ami Navarrenx & Hob-Nob’s Orchidée

Wij fokken uitsluitend conform de laatste welzijn- en gezondeisen zoals dat staat staat omschreven in het Verenigingsfokregelement van de Pyreneese Herdershonden Club (PHC) Nederland en volgen hierbij alle richtlijnen van Clubfokker.

Binnen ons fokbeleid wordt naast de regels op het gebied van gezondheid, welzijn, gedrag en exterieur  nooit voorbijgegaan aan de “randvoorwaarden” die elke hond afzonderlijk nodig heeft: een voldoende beweging en mentale stimulatie, duidelijkheid, regelmaat , en voldoende rust.
Zij  komen intensief in contact met mensen, soortgenoten en andere dieren.
We doen er alles aan om ze geestelijk- en lichamelijk in topconditie te houden.

Zowel ín- als rondom huis dragen we zorg voor een zo optimaal mogelijke (natuurlijke) leefomgeving. Dagelijks doen we er alles aan om onze locatie veilig, overzichtelijk en hygiënisch te houden.

Naast alle voorzieningen binnenshuis, zoals voldoende ruime rust- en slaapvertrekken, een voedselkeuken en eigen trimsalon, hebben onze honden buitenshuis de beschikking over een prachtige speelweide gelegen in onze groots aangelegde ecologische tuin.

Puppies
Als er een nestje wordt gefokt, gebeurt dit uit een weloverwogen combinatie.
De puppies worden geboren in een aparte “kraamkamer” en groeien zodra zij enkele weken oud zijn volledig in en rondom huis op tussen onze andere honden en onze Maine Coons Gio, Royal en Valentijn. Buiten komen zij regelmatig in aanraking met onze tamme boerderijdieren: de dwerggeitjes Daan en Kaatje en de mini-varkens Saar en Sientje.

Zowel hun soort- als omgevingsgerichte socialisatieperiode verloopt ook in andere situaties en omstandigheden zo goed mogelijk.

Pups zijn er voor liefhebbers die voldoende tijd en aandacht kunnen en willen besteden aan hun toekomstige huisgenoot.

“Du Belle Bijou”
Vrij vertaald uit het Frans is de betekenis van onze kennelnaam
“van het mooie sieraard”

Gezicht achter
Drijvende kracht achter “Du Belle Bijou” is Dewi van den Bossche (1979).
Zij studeerde in 2002 af als Toegepast Psycholoog.
Haar c.v. is rijk aan brede scholing op kynologisch gebied en Diertherapeutische Toepassingen.
Zie: www.praktijk-toegepastepsychologie.nl

"De intuïtieve intelligentie en hoge sensitiviteit 
van de Pyreneese Herdershond is fascinerend.
Hun lichaamsbouw past bij hun grote vitaliteit en levenslustIMG_4664
225

Hob-Nob’s Orchidée World jr Winner ’17

Advertenties