Diertherapeutische Toepassingen/AAI

De inzet van Diertherapeutische Toepassingen (DTT) kunnen de levenskwaliteit in specifieke situaties en/of omstandigheden behoorlijk verbeteren.

Binnen Animal Assisted Interventions (AAI) wordt een dier op ondersteunende wijze ingezet binnen diverse spel- en creatieve werkvormen. Een dier kan op verassende wijze helpen om de kern van een verhaal te openbaren of competities en talenten in kaart te brengen.

Psychosociaal Hulphond©
Zo kan een Psychosociaal Hulphond© op bijzondere manier inzicht geven wat de oorzaak is van bepaalde gedragspatronen, en wat daarvan het effect is. Hij geeft mensen meer inzicht in houding en manier van communiceren. Hij maakt het mogelijk om mensen te laten experimenteren met het eigen gedrag.

Hij staat vooral metafoor aan persoonlijke leerprocessen en leert op bijzondere en fascinerende wijze specifiek gedrag te vertalen naar situaties uit het dagelijks leven.

Een aantal Pyreneese Herdershonden van Du Belle Bijou worden geselecteerd en opgeleid om ingezet te kunnen worden DTTP/AAI in de zorg- en welzijnssector.

IMG_4878

Ch. Ojo Jewels of Mountains. Klaar om aan het werk te gaan.

 

Zie: www.praktijk-toegepastepsychologie.nl 

15540719_1283529508374964_3958093337567158638_o

Advertenties